Popularność, jakiej dorobiły się krówki ciągutki, wykracza daleko poza granice naszego kraju. Wyjątkowy smak i konsystencja cukierków została doceniona m.in. w Niemczech, Belgii, a nawet w Rosji, Turcji czy Arabii Saudyjskiej. To właśnie w tym ostatnim kraju od wielu lat są jednym z najpopularniejszych importowanych produktów. Polskie krówki są również elementem promocyjnym za granicą np. podczas targów, czy stoisk, zarówno przez przedsiębiorstwa, jak i organy państwowe.
Smakosze krówek mogą dziś przebierać w licznych propozycjach smakowych. Na rynku znajdziemy cukierki kakaowe, kokosowe, sezamowe, z makiem, orzechami, rodzynkami czy żurawiną. Jednak często są one tylko wzbogacone sztucznymi aromatami imitującymi naturalne. Naukowcy potrafią dzisiaj bez trudu skopiować bądź zmodyfikować występujące w przyrodzie cząsteczki chemiczne, wzmacniające i poprawiające smak oraz zapach.
Dulce stawia na naturalność. Nasze krówki, choć występują wyłącznie w wariancie mlecznym są robione z niezwykła dozą tradycji, miłości, troski o jakość. Nie znajdziecie w nich sztucznych składników i wspomagaczy jak np. guma guar.
Krówki wytwarza się z mleka, cukru (syropu) i masła, które miesza się i gotuje w dużej kadzi. Po kilku godzinach masę wylewa się na stół i studzi. Masa zastyga, po kilku dniach można ją pokroić i zapakować w papier. Krówki pakowane ręcznie są miękkie i ciągnące, a pakowane mechanicznie twardsze i bardziej suche.
Krówki już od kilku dekad powstają na podstawie sprawdzonej receptury i z naturalnych składników takich jak cukier, mleko, masło. Długo zachowują swoją długą świeżość, dzięki czemu można zamówić ich większą ilość, mając gwarancję, że przez wiele miesięcy będą smacznym gadżetem reklamowym.
Z wielu słodkich gadżetów, krówki reklamowe z własnym nadrukiem cieszą się największą popularnością. Są uniwersalnym produktem, który można wręczyć Klientom podczas konkretnej okazji (np. jubileusz przedsiębiorstwa, Święta Bożego Narodzenia) lub poczęstować ich tymi cukierkami podczas biznesowego spotkania. Jeżeli na stałe zagoszczą w siedzibie firmy czy w sklepie będą słodką przekąską dla pracowników, jak i odbiorców usług czy produktów[4].
Jeśli chcą Państwo wzmocnić więź i budować relacje z odbiorcami swoich produktów lub usług, zamówienie cukierków krówek będzie doskonałym rozwiązaniem. Własny nadruk najlepiej umieścić zarówno na zewnętrznej etykiecie (idealne miejsce na logo firmy), jak i na wewnętrznej warstwie opakowania (najczęściej jest to jakiś tekst).
Krówka z logo jednak nie zawsze gościła w naszej ofercie. Zanim przemysł i usługi rozwinęły się do tego stopnia, by ich reklamowy charakter był ogólnodostępny, krówki produkowano lokalnie, we właściwych dla producentów etykietach. Tak też od miast produkcji istnieje Krówka Opatowska, Krówka z Milanówka i wiele innych, tradycyjnych zakładów.
Krówki z nadrukiem to absolutny fenomen na skali prywatnej i biznesowej, czy jednak wiecie, że polskie krówki personalizowane reprezentują słodko i dumnie naszą ojczyznę?
Krówki reklamowe znajdują się nawet w polskich jednostkach w Afganistanie. Towarzyszą wszystkim narodowym obrządkom podczas marszów i wystąpień. Osładzają wzniosłe chwile świąt wojskowych i łączą międzynarodowych partnerów biznesowych.
I choć międzynarodowe targi broni mogą zdawać się najmniej oczekiwanym miejscem wypasania naszych pysznych krówek personalizowanych to i tam przynoszą uśmiech, przywracając na myśl wspomnienia dzieciństwa.
Stanowczo i bezapelacyjnie uznajemy krówkę z nadrukiem za najsmaczniejsze dziedzictwo narodowe :)
#historia_krowek #krowka_tradycyjna #krowka_reklamowa #krowki_z_logo #krówki_z_nadrukiem #krowki_personalizowane #Dulce #produkcja_krowek
Comments